Egészségügyi szolgáltatások

Egynapos sebészet

Az egynapos sebészeti ellátás intézetünkben önálló szervezeti egységként működik, az itt végzett beavatkozások a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő által finanszírozottak, beutalóval vehetők igénybe. 2007. októberétől működik a szolgáltatás. Fontos tudni, hogy a műtét elvégzése előtt, azt megelőzi egy fizikális vizsgálat az operáló orvos részéről. Ezek a vizsgálatok a sebészeti, ortopédiai, szemészeti szakrendeléseken történnek. A műtét elvégzéséhez EKG, röntgen, labor vizsgálatok szükségesek, melyek eredményei igazolják azt, hogy a beavatkozás elvégezhető. A műtét elvégzéséhez mindezen ismeretek birtokában az engedélyt az altató orvos adja meg.
Az alább felsorolt területeken elvégezhető leggyakoribb beavatkozások az egynapos sebészet területén:

Általános sebészet - hasfali-lágyéksérv, visszérműtét, aranyér és végbélsipoly, jóindulatú emlőelváltozások. A műtéteket csütörtöki napokon végezzük. Operáló orvosok: Dr. Ecsedy Gábor sebész főorvos az orvt. kandidátusa, Dr. Sándor István sebész, érsebész főorvos.
Ortopédia - kisebb csontműtétek (bütyök, kalapácsujj), arthroscopos térdműtétek, lemez, csavar kivétel, ganglion eltávolítás. Operáló orvosok: Dr. Bácsi Miklós ortopéd szakorvos. Dr. Kertész Gábor kézsebész szakorvos. A műtéteket előjegyzés alapján végezzük.
Nőgyógyászat - méhnyak plasztika, egészségügyi küret. Operáló orvos: Dr. Szabó Ildikó nőgyógyász szakorvos, a műtéteket szerdai napokon végzi.
Gasztroenterológia - vastagbél polipok colonoscopos eltávolítását Dr. Beke Judit belgyógyász- gastroenterológus szakorvos egyeztetett időpontban végzi.
Szemészet - szürkehályog és szemhéjplasztikai műtétek. Operáló orvosok: Dr. Récsán Zsuzsanna, Dr. Ecsedy Mónika szemész szakorvosok végzik, a műtétekre 8-10 műtét együttes előjegyzése időpontjában kerül sor.

Az eddigi tapasztalataink szerint, a betegeink elégedettek voltak, műtéti szövődmények nem keletkeztek. A szakma szabályainak megfelelően, nagy biztonsággal végeztük a műtéteket. Kérem betegeinket amennyiben a fent felsoroltakkal azonos problémáik vannak, keressék meg háziorvosaikat, szakorvosaikat, akik készséggel állnak rendelkezésükre, annak eldöntése érdekében, hogy problémáikat a szakorvosi rendelőintézet egynapos sebészetén, vagy kórházba történő utalással lehet orvosolni.

Érdeklődő kérdéseikre az alábbi telefonon készséggel adunk felvilágosítást:

(06 29) 360-366 / 148 mellék
(06 29) 360-358 / 148 mellék

Kérjük, hogy az egynapos sebészet által nyújtott lehetőségeket, amennyiben szükséges, vegyék igénybe.
Egészségügyi szolgáltatások

Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés (üzemorvosi szolgálat)

A vizsgálatokat a NEAK nem finanszírozza, azokat a szerződött partnereink fizetik.

Munkaköri alkalmassági vizsgálatot, ”Egészségügyi Könyvhöz” kötött munkakörben személyi higiénés vizsgálatot, hivatásos lőfegyver-viselési engedélyhez szükséges vizsgálatokat és gépkocsivezetők alkalmassági vizsgálatát végezzük itt, mindegyiket előzetes (munkába állás előtti), időszakos (évenkénti vagy esedékes), vagy soron kívüli jelleggel. A soron kívüli itt a megbetegedés, vagy leszázalékolás miatt elrendelt, egyébként még nem időszerű vizsgálatot jelenti. Amennyiben a vizsgált személynél bárminemű betegséget, rendellenességet észlel a szakorvos, úgy a további vizsgálata, kezelése térítésmentesen történik intézményünkben.
A foglalkozás-egészségügyi szakrendelés egy fő foglalkozás-egészségügyi szakorvossal és egy fő szakápolóval működik.

Elérhetőség: (06-29) 360 - 366 / 238 mellék