2020. május 29, péntek
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

 

Koronavírussal kapcsolatos lakossági tájékoztatás

Kedves Betegeink!

Az április 30-án megjelent IV/4265/2020/EAT számú miniszteri utasítás értelmében intézményünk elsődlegesen sürgős (azaz életveszély vagy tartós egészségkárosodás elhárítását szolgáló) ellátásokat végez. A nem sürgős ellátásokat kizárólag a szakorvossal rendelési időben történt telefonos konzultáció („távkonzílium”) során kapott időpontban végezhetjük. Időpontot a szakorvos csak a feltétlen orvos-beteg találkozást igénylő esetben ad.

Rendelőintézetünkben a járványügyi helyzetre való tekintettel szigorúbb beléptetési rendszert vezettünk be annak érdekében, hogy az intézmény területén csakis és kizárólag az arra kijelölt szakszemélyzet, valamint az ide irányított/ellátásra érkező betegek tartózkodjanak.

A betegek csak a főbejáraton és a parkoló felőli hátsó bejáraton (büfé felől) léphetnek be Rendelőintézetünkbe. A beteggel kísérő nem, vagy csak nagyon indokolt esetben (gyermekkel, mozgásában korlátozott pácienssel) léphet be a Rendelőintézet területére! Belépésre csak maszkban van lehetőség! A belépést követően kézfertőtlenítést kérünk a betegtől. Munkatársaink minden hozzánk forduló páciens testhőmérsékletét megmérik, és kitöltetnek egy nyilatkozatot (influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdések, érintkezhettek-e korábban új típusú koronavírusos beteggel, illetve jártak-e külföldön). Ezután kerülhet sor a már megszokott Betegfelvételi jelentkezésre.

A gyanús eseteket elkülönítjük, és egy orvosi vizsgálatot követően, az eredmény függvényében (szükség esetén) más ellátó helyekre irányítjuk (18/1998. (VI.3.) NM rendeletnek megfelelően).

Influenzaszerű tüneteket mutató belépők esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott mindenkori eljárásrendet érvényesítjük.

Ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánjuk annak az esélyét, hogy a Szakrendelőbe beléphessenek a koronavírust potenciálisan hordozók.

Fenti állapot az egészségügyi vészhelyzet időtartamának végéig áll fenn.

Erre való tekintettel tájékoztatjuk Kedves Betegeinket, hogy a  Szakrendelések továbbra is a járványidőszakban eddig megszokottak szerint látják el az egyes eseteket, a pontos rendelési időkről és az egyes szakrendelések elérhetőségéről a honlapunkon találhatnak részletes információt .

Az egyes szakrendelések újraindításán folyamatosan dolgozunk. Az újrainduló szakrendelések működési idejének kezdetéről, azok rendelési idejéről és az időpontfoglalás szabályairól folyamatosan tájékoztatást nyújtunk honlapunkon és telefonos elérhetőségeinken. (06/29-360-366 Betegirányítás a 144-es és a 125-ös melléken érhető el.)

 

Kérjük, hogy mielőtt felkeresné a Rendelőintézetet mindenképpen vegye fel telefonon a kapcsolatot az adott szakrendeléssel, elkerülve ezzel a felesleges utazást és várakozást.

 

Dabas, 2020. május 06.

Klemencz Györgyné

Intézetvezető

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK, KÉRJÜK TELEFONON

ÉRDEKLŐDJÖN AKTUÁLIS RENDELÉSEINKRŐL!


KÉRJÜK, HOGY A RENDELÉSI IDŐK VÉGE ELŐTT 1/2 ÓRÁVAL

SZÍVESKEDJEN BEJELENTKEZNI AZ ADOTT OSZTÁLYRA A BETEGFELVÉTELEN!

Központi telefonszámok:

06-29 / 360 - 293

06-29 / 360 - 358

06-29 / 360 - 366

06-29 / 560 - 730

06-29 / 560 - 073

06-29 / 560 - 070

06-29 / 560 - 080


FAX: 06-29 / 560-070 - 300 mellék


Központi Ügyelet

Telefon:

06-29 / 360-379