2019. június 18, kedd
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

EU támogatás

A fejlesztés célja: A kórházi aktív ágyak országos csökkenése miatt javítani a térség lakosságának egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférhetőségén.

Célunk a lakossághoz közeli, magas minőségű, definitív egészségügyi ellátás nyújtása.

Tevékenységek és eredmények:


A védőnői alapellátás és az ideggondozó integrálása útján egy telephelyen történő működtetés.

Az egymáshoz kapcsolódó két lapos tetős épületen egyaránt tetőráépítés valósul meg, a "B" épületen egy emelet felépítése mellett. Komplex akadálymentes környezetet alakítunk ki, a két épületet összekötő nyaktagon két beteglift beüzemelésével.

A labordiagnosztika továbbfejlesztése, az egynapos sebészet hatékonyabb működtetése. A nappali ellátás kialakítása, heti öt napon, napi 8 órában tíz kórházi ággyal történő működtetése. Eredményeink elérésével csökkenteni tudjuk a gyógyulási időt és a táppénz költségeit. Az energiatakarékos eszközök használatával csökkenni fognak a működési költségek. Digitális képalkotó diagnosztika beszerzésével csökkentjük a képződő veszélyes hulladék mennyiségét.

Az IT (számítástechnika) továbbfejlesztésével biztonságosabbá, átláthatóbbá tesszük működésünket. 10 fő számára új munkahelyet kívánunk teremteni.

Uniós pályázatunk első eredményei a laboratóriumi gépek (2010. májusában) már leszállításra kerültek, beüzemelésük megtörtént. Korszerűbb gépekkel diagnosztikailag hatékonyabb vizsgálatokat végezhetünk. A növekvő beteglétszám miatt jelentős segítséget nyújtanak az automaták a betegeknek és a laboratórium személyzetének is. Az új gépek nagy előrelépést jelentettek az alvadászavar diagnosztikájában. A mélyvénás trombózisok és a tüdőembólia kizárása a betegnek és az orvosnak is nagy segítséget nyújt. A vizeletanalizáló automata a laboratórium munkáját könnyíti és gyorsítja.

A vérben lévő fehérjék összetételébe enged részletes bepillantást az elektroforetikus szétválasztó és számítógépes értékelő rendszer.

A haematológiai, - vizeletvizsgáló – és kémiai automaták, az automata koagulométer, és a leszállított elektroforézis is az intézet és betegeink hasznát szolgálják.