2021. április 17, szombat
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

Szolgáltatások

„Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézet Dabas

2370 Dabas, Bartók Béla u. 61.

Intézetvezető: Klemencz Györgyné

 

Járóbeteg szakellátás (OEP által finanszírozott tevékenység)

Egynapos sebészet (OEP által finanszírozott tevékenység)

Foglalkozás-egészségügy (térítéses tevékenység)

Betegszállító kisbusz (térítéses tevékenység)

 

Kedves Betegeink!

 

Szeretném megismertetni Önökkel intézetünk egyik tevékenységét, az egynapos sebészeti ellátást. A bemutatásnak az a célja, hogy felhívjuk a betegek figyelmét arra, milyen egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe az egynapos sebészet keretében. Az egynapos sebészeti ellátás intézetünkben önálló szervezeti egységként működik, az itt végzett beavatkozások az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozottak, beutalóval vehetők igénybe. 2007. októberétől működik a szolgáltatás. 
Fontos tudni, hogy a műtét elvégzése előtt, azt megelőzi egy fizikális vizsgálat az operáló orvos részéről. Ezek a vizsgálatok a sebészeti, ortopédiai, szemészeti szakrendeléseken történnek. A műtét elvégzéséhez EKG, röntgen, labor vizsgálatok szükségesek, melyek eredményei igazolják azt, hogy a beavatkozás elvégezhető-e? A műtét elvégzéséhez mindezen ismeretek birtokában az engedélyt az altató orvos adja meg. 
Az alább felsorolt területeken elvégezhető leggyakrabb beavatkozások az egynapos sebészet területén:

  • Általános sebészet - hasfali-lágyéksérv, visszérműtét, aranyér és végbélsipoly, jóindulatú emlőelváltozásk. A műtéteket csütörtöki napokon végezzük. Operáló orvosok: Dr. Ecsedy Gábor sebész főorvos az orvt. kandidátusa, Dr. Sándor István sebész, érsebész főorvos.
  • Ortopédia - kisebb csontműtétek (bütyök, kalapácsujj), arthroscopos térdműtétek, lemez, csavar kivétel, ganglion eltávolítás. Operáló orvosok: Dr. Janositz Gábor, Dr. Klára Tamás ortopéd szakorvosok.Dr. Kertész Gábor kézsebész szakorvos.  A műtéteket előjegyzés alapján végezzük.
  • Nőgyógyászat - méhnyak plasztika, egészségügyi küret. Operáló orvos: Dr. Kereszti József nőgyógyász szakorvos, a műtéteket szerdai napokon végzi.
  • Gasztroenterológia - vastagbél polipok colonoscopos eltávolítását Dr. Beke Judit belgyógyász- gastroenterológus szakorvos egyeztetett időpontban végzi.
  • Szemészet - szürkehályog és szemhéjplasztikai műtétek. Operáló orvosok: Dr. Récsán Zsuzsanna, Dr. Ecsedy Mónika szemész szakorvosok végzik, a műtétekre 8-10 műtét együttes előjegyzése időpontjában kerül sor.

Az eddigi tapasztalataink szerint, a betegeink elégedettek voltak, műtéti  szövődmények nem keletkeztek. A szakma szabályainak megfelelően, nagy biztonsággal végeztük a műtéteket. Kérem betegeinket amennyiben a fent felsoroltakkal azonos problémáik vannak, keressék meg háziorvosaikat, szakorvosaikat, akik készséggel állnak rendelkezésükre, annak eldöntése érdekében, hogy problémáikat a szakorvosi rendelőintézet egynapos sebészetén, vagy kórházba történő utalással  lehet orvosolni.

Érdeklődő kérdéseikre az alábbi telefonon készséggel adunk felvilágosítást:

29-360-366/148 mellék

29-360-358/148 mellék

 

Kérem, hogy az egynapos sebészet által nyújtott lehetőségeket, amennyiben szükséges vegyék igénybe.

Klemencz Györgyné

intézetvezető

 

Foglalkozás-egészségügyi szakrendelésA vizsgálatokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár  nem finanszírozza, azokat a  szerződött partnerünk fizeti.


Munkaköri alkalmassági vizsgálatot, ”Egészségügyi Könyvhöz” kötött munkakörben személyi higiénés vizsgálatot, hivatásos lőfegyver-viselési engedélyhez szükséges vizsgálatokat és gépkocsivezetők alkalmassági vizsgálatát végezzük itt, mindegyiket előzetes (munkába állás előtti), időszakos (évenkénti vagy esedékes), vagy soron kívüli jelleggel. A soron kívüli itt a megbetegedés, vagy leszázalékolás miatt elrendelt, egyébként még nem időszerű vizsgálatot jelenti. Amennyiben a vizsgált személynél bárminemű betegséget, rendellenességet észlel a szakorvos, úgy a további vizsgálata, kezelése térítésmentesen történik intézményünkben.

A foglalkozás-egészségügyi szakrendelés egy fő foglalkozás-egészségügyi szakorvossal és egy fő szakápolóval működik.

Rendelési idők:

Hétfő:                    13.00-16.00 óráig Dr. Kálcza László

Kedd:                    14.00-17.00 óráig Dr. Klemencz Hajnalka

Szerda:                  13.00-16.00 óráig Dr. Kálcza László

Csütörtök:              14.00-17.00 óráig Dr. Klemencz Hajnalka

Péntek:                  13.00-16.00 óráig Dr. Kálcza László


BETEGSZÁLLÍTÁS!


A „Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézet szakkíséretet nem igénylő ülőbetegek szállítását végzi, a területi ellátási kötelezettségéhez tartozó településeken. 

Érvényben lévő díjtételek 2018 június 1-től:

DABAS

1500 Ft.

BUGYI

3750 Ft.

ALSÓNÉMEDI

4000 Ft.

ÓCSA

3600 Ft.

INÁRCS

2500 Ft.

KAKUCS

2400 Ft.

ÚJHARTYÁN

2100 Ft.

ÚJLENGYEL

3000 Ft.

HERNÁD

2550 Ft.

PUSZTAVACS

4350 Ft.

ÖRKÉNY

2850 Ft.

TÁBORFALVA

3600 Ft.

TATÁRSZENTGYÖRGY

3100 Ft.


Az összegek tartalmazzák a lakástól – Rendelőintézetbe – és onnan lakásra történő szállítást.


KMOP-4.3.2-2008-0007

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt neve
A Dabasi Kistérségi Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése

Kedvezményezett
Dabas Város Önkormányzata,
2370 Dabas, Szent István tér 1/B.

Támogatás összege: 800 000 000 Ft.

Közreműködő szervezet
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.,
1134 Budapest, Váci út 45. C. épület

Irányító hatóság
Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága